Du kan enkelt få hunden din med i bilen

Du kan enkelt få hunden din med i bilen

De fleste hundeeiere ønsker å ha med seg sin gode venn på lengre og kortere bilturer. Det mange ikke vet er at det er påbudt med forsvarlig sikring av all last. En løs hund i bilen er ikke forsvarlig, og ved en kollisjon mangedobles hundens vekt.

I dag finnes det utallige seler og hundebur beregnet for bil. Hundebur er det aller sikreste, både for hunden og får deg og dine passasjerer. Det er også mulig å finne billige hundebur, slik at du ikke blir ruinert når du skal sikre din lille venn. For små hunder finnes det til og med spesialseter som festes i baksetet.

Det aller beste er å ha buret i bagasjerommet på bilen, inntil baksetene. Buret bør festes godt. Små hundebur kan stå på gulvet foran baksetene, men du må aldri feste buret i setet med setebeltet.

Tilvenning

Hunden bør gradvis tilvennes bilkjøring fra den er liten valp. Skal hunden være i bur kan det være lurt å venne den til buret utenfor bilen først. Deretter kan du plassere hundeburet i bilen, uten å kjøre noe sted. Bare stå stille og nyt en liten pause sammen med hunden. Deretter kan du begynne med korte turer som du gradvis øker lengden på. Hvis du drar til steder hunden liker, så som skogen, hundeklubben osv., vil hunden forbinde kjøreturen med noe positivt. Pass også på at buret er behagelig, med et varmt underlag om vinteren og sørg for at det ikke er for varmt om sommeren.

Hunder kan lett bli bilsyke, så det er en god idé å ha reisesyketabletter for hunder tilgjengelig.

Bilturen

Hunder trenger godt med frisk luft under kjøreturen, så sørg for at lufteanlegget står på. Ved lengre kjøreturer er det viktig med hyppige stopp så hunden kan få strukket på seg og drukket vann. Husk at du ALDRI må la hunden bli igjen i bilen alene. Ikke en gang om du lar vinduet stå oppe. Bilen varmes fort opp når den står i solsteken, og et heteslag kan fort føre til døden.

Valper har ikke utviklet syn, koordinasjon og balanse. Det kan derfor være kvalmende for dem å kjøre bil. Ta tiden til hjelp, og gå forsiktig frem slik at bilturer ikke blir forbundet med en dårlig opplevelse.

Hvis hunden begynner å bjeffe i bilen bør du prøve å overse det, og heller rose hunden så snart den er stille.

Det er viktig at hunden verken er stappmett eller for sulten før bilturen.