Hjemmekontoret ditt

Hjemmekontor

Jobber du hjemmefra? Hvor sitter du helst? Er du alene på dagtid og okkuperer hele arealet for deg selv har du fritt valg.

Noen liker å sitte på kjøkkenet med god nærhet til kaffemaskinen. Dersom du sitter i den samme arbeidsvinkelen når du spiser som du arbeider, kan det være et godt sted. Kjøkkenbelysningen egner seg også godt å arbeide i. Men det kan kanskje være et problem for småspisere å ha kjøleskapet like ved.

Spisebordet i stua har også en grei høyde for gjennomføring av arbeidsoppgaver. Dette er et sted også lekselesing eller gjennomgang av månedens regninger kan foretas, før eller etter middag. Laptopen kan greit plasseres i ønsket posisjon. Det er mange gode spisebord som har en slik multifunksjon. Se mer her.

Ha en funksjonell innredning

Men dersom hjemmearbeidet utgjør en vanlig arbeidsdag, er det beste å ha et spesialinnredet hjemmekontor. Hvis boligen ikke disponerer et eget rom til formålet, bør du lage en arbeidsplass på soverommet.

Dertil kommer tilpasningen til optimale arbeidsforhold. Fra andre arbeidssteder er du kjent med anbefalinger for sittestilling og arbeidslys. Det er imidlertid ingen, verken bedriftens ergoterapeut eller andre som kommer og legger til rette for deg her. Dette må du ordne selv.

Pulten og kontorstolen bør passe like godt til deg som skoene eller buksene dine. Ikke et nummer for stort eller for lite. Når du sitter skal hoften befinne seg litt høyere enn knærne. Sitteputene kan derfor gjerne helle i en litt skrånende vinkel. Fotbladene skal ha kontakt med gulvet.

En vridefunksjon på stolen og hjul er veldig praktisk når du skal tak i ting som er nesten innen rekkevidde. Det kan være en stiftemaskin eller noe i arkivet du gjerne skulle hatt hendene i, mens du fortsatt har fokus på dataskjermen eller snakker i telefonen.

Høyden på pulten skal være slik at når du henger slapt med armene, skal bordet befinne seg litt under albuehøyde. Bordet kan gjerne være litt stort, slik at du har god plass.

Ta kontroll over utenforliggende faktorer

Det siste obligatoriske punktet er arbeidslyset. Å jobbe i for dårlig lys, er ikke bra i lengden. Taklyset er ikke alltid tilstrekkelig, så det lønner seg med en bordlampe.

Utover dette behøver du bare tenke på det som passer best for deg. Vil du ha det stille rundt deg, er det bare å koble fra alle kommunikasjonskanaler. Vil du på den annen side høre på radio eller spille musikk mens du arbeider, sjenerer du ingen.

Noen ganger er det fornuftig å skjerme seg for fristelser. Hvis det ikke er behov for den, kan slå av internettoppkoblingen. Spill og annen unødig programvare kan også fjernes fra maskinen.

Alt i alt kan hjemme være best, også når du er på jobben.