Karriere innen SEO og lenkebygging

lenkebygging

Har du vurdert en karrière innenfor markesføringsområdet SEO? Da er du i så fall ikke alene, dette er et felt som har økt i popularitet de siste årene, og mange ønsker å jobbe med akkurat det. Men vet du hva SEO faktisk innebærer?

Et av de viktigste konseptene i SEO-universet er lenkebygging, og du burde gjøre deg godt kjent med dette konseptet før du bestemmer deg for en karriere innenfor SEO. Du ønsker virkelig ikke å være blank på dette området når du møter opp på et intervju for en jobb i segmentet for digital markedsføring. Du trenger ikke å være ekspert, men det forventes at du i alle fall har noe kunnskap om dette. Hvis gjerne også at du er nysgjerrig på å vite mer gjennom å stille relevante spørsmål.

Lenkebygging handler i all hovedsak om å få bedre synlighet i en søkemotor, og det er flere ulike filosofier om hvordan man best får dette til. Noen mener til og med at lenkebygging ikke lenger er relevant i 2018, men dette er fåtallets forståelse, da de aller fleste som jobber med digital markedsføring mener dette er svært viktig – og at det kommer til å forsette å være det i årene som kommer. Før du evt. skal på et jobbintervju kan det dog lønne seg å sette seg inn i denne debatten, og ta et standpunkt på hva du mener, samt begrunne dette med gode argumenter.

Lenkebygging handler i all hovedsak om Google, selv om andre søkemotorer slik som Bing er i vekst om dagen, er det fortsatt Google som i all hovedsak dominerer markedet. Av den grunn er det alltid en god idé å følge Googles råd, de vet tross alt best. Man burde derfor melde seg på nyhetsbrev fra Google, samt andre relevante aktører, for å hele tiden være oppdatert på det nyeste.

SEO er i konstant forandring, dette er også en av årsakene til at det er så morsomt og givende å jobbe med. Skulle du bestemme deg for å jobbe med SEO og digital markedsføring får du garantert spennende dager på jobb. Det finnes også masse kurs på nett, de fleste gratis, som du kan ta for å lære deg mer om denne spennende bransjen. Og ikke bare vil et nettkurs lære deg alt du trenger å vite, du vil også få en dypere forståelse om dette faktisk er riktig arbeidsområde for deg og dine interesser.