Sammenligningssider er populære på nett i Norge

Når vi skal gjøre en beslutning leter vi alltid etter det beste alternativet. Dette gjelder når vi kjøper mat på butikken, er ute på shopping eller skal velge neste ferietur. Vi ønsker alltid mest for pengene, enten om dette er kvalitet eller kvantitet. For å hjelpe oss med å gjennomføre det mest lønnsomme valget har en rekke sammenligningssider vokst frem og blitt veldig populære. Disse sidene hjelper deg med å sammenligne alt fra matvarer til flybilletter og joggesko for at du som forbruker kan gjøre det beste vaglet for deg.

Sider som Welikemoney.com og Scandilån.com har også gjort stor suksess når det kommer til å samle inn data for å finne de mest lønnsomme låneavtalene for deg. Andre ting det er vanlig å sammenligne er telefonabonnement, og her kan vi sjekke ut prisene på mobilabonnementtesten.com. Fra de ulike bedriftene får man så mange ulike tilbud som kommer med uforventede betingelser, og da kan det være greit å sjekke det opp ved en ekstern kilde først. Disse sidene får ikke betalt fra de ulike leverandørene for å vise frem tilbud eller salg og viser frem prisene helt nøytralt.

Det er selvfølgelig ikke alltid prisen er det viktigste for kjøpet ditt. Enkelte ganger er det viktigere å finne skoene som er best egnet for jogging, eller flyselskapet som yter best service. Dette er noe som må bli tatt i betraktning når du ser på sammenligningssidene. Noen sider har også med kunders meninger, mens andre kun sammenligner prisene. Det er ikke alltid at det billigste merket eller varen alltid leverer den kvaliteten du trenger eller forventer på produktet du kjøper.

Noen sider sammenligner også finansieringen du trenger på produktet ditt. Det er ikke alltid at pengene du trenger til neste ferietur eller investering er på konto akkurat nå, og da kan det være godt å ha et alternativ. Mange sider som tilbyr finansiering og forbrukslån sammenligner lån fra en rekke banker for å sørge for å kunne tilby det beste lånet for deg. Forbrukslån kan fort bli farlig, derfor er det lurt å gjøre en sammenligning fra flere banker slik at du ender opp med et lån du er i stand til å betale tilbake. Denne funksjonen er bare en av mange grunner til at sammenligninger før du tar en beslutning er så viktig!

Sammenlign klær, elektronikk og husholdningsartikler

Enkelte produkter i denne kategorien finnes i så mange ulike butikker at det er vanskelig å holde styr på hvor det lønner seg å kjøpe de ulike tingene. Samtidig som forhandlerne kan variere stort gjør også prisene det. Ulike kjeder selger enkelte produkter for mange hundrelapper mer enn konkurrentene, og da er det lurt å titte innom en side som sammenligner produktet i de ulike butikkene for deg.

Prisjakt – Dette er kanskje den mest populære appen og siden når det kommer til sammenligning av hverdagslige artikler. På siden kan du sammenligne priser på alt fra hvitevarer til jakker og telefoner. Siden vil alltid vise deg valgene som er mest økonomiske og lønnsomme. Det er ikke alltid at frakt og tilgjengelighet er tatt i betraktning, så dette er du nødt til å sjekke opp på egenhånd.

Enhver – En god fordel ved å bruke Enhver er at du kan sammenligne dagligvarer før du drar til butikken. Hvis du bor mellom en mengde ulike dagligvareforhandlere kan du sjekke ut siden for å finne ut hvor det lønner seg å handle før du drar kortet. Prisene i de ulike butikkene kan endre seg fra uke til uke, så dette er en rask og effektiv måte å holde seg oppdatert på markedet.

Kelkoo – Kelkoo er enda en side som holder deg oppdatert på markedet i stadig prisendring. For å spare deg for tid og penger oppdaterer Kelkoo stadig sidene sine med de beste prisene og tilbudene. Ved å sortere produktene i ulike aktuelle kategorier kan du også lett navigere deg gjennom sidene til Kelkoo. Siden er som en kombinasjon av alle nettbutikkene på markedet, slik at du lett kan finne det beste tilbudet på produktet du er på utkikk etter.

Prisguiden – Denne siden er ikke kun for å lete etter de beste prisene på din nye pulsklokke. Siden holder deg også oppdatert på ulike aktuelle endringer i markedet og gir deg nyttige tips for mer effektiv nettshopping. Som navnet sier så er Prisguiden din komplette guide for å navigere deg gjennom alle butikkene og det forvirrende markedet.

Sammenlign restauranter

Når det kommer til mat og restauranter er det ofte kvalitet vi er ute etter. Det er kanskje denne kategorien hvor det lønner seg å bruke litt ekstra penger for å få en bedre vare. Det finnes ingen tvil i at pasta fra Barilla smaker 10 ganger bedre enn pasta fra First Price. Når det kommer til restauranter er dette noen ganger også tilfellet. Spørsmålet blir hvor mye ekstra penger er verdt den lille ekstra smaken du får. Heldigvis finnes det mange apper og sider som kan fortelle deg om nettopp dette. Hjelpsomme mennesker som deler sine historier og erfaringer er nøkkelen til å gjøre det beste restaurantvalget.

Yelp – Yelp er kanskje en app som ikke er like mye brukt i Norge, men appen sammenligner restauranter og kaféer rundt hele verden. På appen kan du lese gjennom en rekke alternativer i byen du befinner deg i, og du kan finne ut hvilket prisnivå de ligger på samt om maten de serverer er verdt prisen. Dette er fullstendig basert på anmeldelser fra mennesker som har besøkt stedet.

Happy Cow – For allergikere kan det være vanskelig å reise på tur i nye byer, og derfor burde man sjekke med Happy Cow før man besøker en restaurant. Denne nyttige siden sammenligner ulike restauranter i byen, og kun restauranter som serverer etter dine behov slipper inn i forslagene du får. Restaurantene som dukker opp for også en sammenligning på kvalitet og pris.

Tripadvisor – Tripadvisor er kanskje den største og mest pålitelige sammenligningssiden når det kommer til mat og restauranter. Siden samler inn mange hundre, noen ganger tusenvis, av anmeldelser og bilder fra betalende kunder som sier sine oppriktige meninger om maten og opplevelsen. På Tripadvisor kan du også sjekke ut mange andre opplevelser og attraksjoner som museum, parker og severdigheter du kan besøke etter maten.

Sammenlign fly, hoteller og aktiviteter

Ferieturer er kanskje kategorien der du kan spare mest penger ved å gjøre det riktige valget. Prisene mellom de samme flyturene kan variere stort på de samme flygningene og hoteller i samme byer kommer i mange prisklasser. Som i de andre kategoriene kan dette komme av at kvaliteten varierer stort. Om man har lyst på et hotell med frokost, personlig bad, balkong og romservice må man legge ut en del ekstra. For unge og studenter som kun har lyst til å reise billigst mulig uten å bry seg om service kan disse sammenligningssidene komme godt med.

Momondo – Dette er en populær sammenligningsside for de som elsker å reise. Her blir alle flygninger listet opp etter pris, men det er også mulig å legge til ekstra funksjoner for et mer spesifikt søk. Om man ønsker å mellomlande et spesielt sted, eller om man kun er interessert i direkte ruter, kan man lett plotte inn preferansene i søkebaren. Momondo viser deg også hvordan reisen oppleves generelt. Et ansikt blir vist ved siden av prisen og dette kan vises som rødt, at mennesker har opplevd reisen som uheldig, og grønt, at flyselskapet har gjort en god jobb. Kvalitet på flyreisen er også viktig, da det setter en god stemning for resten av turen.

Hotels – Dette er en av de største sidene som effektivt sammenligner og sorterer ut de beste hotellene for deg. Med ett enkelt søk på byen du skal til dukker hundrevis av alternativer opp. På siden kan man også se erfaringer fra kunder som tidligere har sovet på de ulike hotellene eller hostellene. Slik ser du ikke bare hvilket hotell som er billigst i området, men du kan også se hvilke hotell som leverer best service til sine kunder. Siden gir deg også muligheten til å spesifisere dine søk nærmere i forhold til hva du krever av hotellene.

Travellink – For den komplette guiden fra fly til hotell og bil burde du besøke Travellink. Siden lar deg plotte inn destinasjoner over hele verden og gir deg gode forslag på både alt det du trenger for reisen din. Når du bestiller fly og hotell sammen gir også siden deg gode avslag på den totale summen.

Bookmundi – For de som liker å ha organiserte turer og omvisninger rundt om på destinasjonen er Bookmundi et godt sted å lese. Denne siden sammenligner opplevelser på alle destinasjoner rundt om i verden og kan sortere etter pris, anmeldelser og tilgjengelighet. Det finnes en mengde ulike måter å søke etter aktiviteter på, alt avhengig om du drar solo, med kjæresten, på budsjett, om du liker adrenalin eller om du er av den kunstneriske typen. Du kan også lese mange forskjellige omtaler av de ulike turene, slik at du kan velge riktig tur for deg.