Slik innreder du et produktivt kontor til dine ansatte

Kontor

Den riktige innredningen kan være med til å både skape et positivt arbeidsmiljø og motivere de ansatte.. I tillegg kan det være med til å sende et positivt signal til bedriftens kunder. Det er mange som ikke ser på kontorets innredning som en spesielt viktig del av bedriftens profil, og typen kontormøbler kan virke uviktig.  Men med den riktige innredningen kan man i aller høyeste grad være med til å skape og forme bedriftens image.

Kontoret påvirker de ansattes prestasjoner

Triste og mørke kontorlokaler innbyr ikke akkurat til en frisk og produktiv arbeidsdag. De fleste av bedriftens ansatte tilbringer mesteparten av dagen deres på kontoret, og bedriftens suksess er fullstendig avhengig av at man har et godt team som presterer det de skal. Derfor bør man som hovedregel finne et lokale med mye lys når man skal finne nye lokaler til bedriften. Mange sydvendte vinduer er alltid en fordel.

Litt maling kan gjøre underverker

Det er jo selvfølgelig slik, at ikke alle kontorlokaler kan tilby vinduer fra gulvet til taket. Men det betyr ikke at man ikke kan forvandle et mørkt og dunkelt lokale til en attraktiv og lys arbeidsplass. Ved å finne fram et spann maling og en pensel, så kan man forvandle selv den mest dystre arbeidsplassen til å virke ny og lekker. Utenom lyse farger, så kan det være en god idé å male en vegg eller to i sterke kontrastfarger. Sterke farger er nemlig med til å stimulere hjerne. Derfor ser man ofte at soverom har en mørk farge, fordi man skal koble helt av. Men det er jo ikke det som er meningen på et kontor.

Kontoret er en del av bedriftens image

I tillegg til å skape et produktivt, kreativt og energisk rom for de ansatte, så bør bedriftseiere også overveie at kontoret ofte er en del av beriftens image som hjemmesiden, sjefene eller produktet. Hvis man for eksempel holder møter i kontorlokalene, så er det viktig å overveie hvilket budskap man sender til nåværende og potensielle kunder. Det er like viktig for både nye og nysgjerrige bedrifter, som til etablerte, konservative og tradisjonelle bedrifter.

Signalverdi er viktig

Avhengig av hva det er bedriften har lyst til å signalisere, så kan man velge interiør som speiler verdiene i firmaet. Noen velger mange forskjellige farger, mens andre insisterer på en mer minimalistisk tilgang til kontorinnredningen. Det er ikke noe som er riktig eller feil. Bedriftens eiere skal bare sikre seg om at innredningen stemmer overens med hva det er for en type firma de gjerne vil være og er. En god innredning kan være med til at kunder tar bedriften mer seriøst, i tillegg til at de kan se at det er et potensiale i firmaet. Mange ansetter profesjonelle stylister til å innrede og forme lokaler, slik at det kan sende ut de helt riktige signalene.